گوناگون

چگونه از شر احساسات بد خلاص شویم؟

احساسات بد

چگونه از شر احساسات بد خلاص شویم؟

راه های مقابله با احساسات منفی

افسرده و غمگین هستید؟

آیا می خواهید از احساسات منفی و ناخوشایند خود خسته شده اید؟

آیا معمولا دچار احساسات بد هستید؟

اگر می خواهید از چیزی خلاص شوید ابتدا باید به خوبی آن را بشناسید. اکثر آدم ها احساسات بد را تجربه می کنند ولی دلیلش را نمی دانند. معمولا این احساسات را به اولین موردی که به ذهنشان خطور میکند ربط می دهند مانند جر و بحثی که با رئیس خود داشته اند و یا کسی که استرسی را به آنها متحمل کرده است.

در حقیقت ممکن است برای احساسات بدی که تجربه می کنید دلایلی داشته باشید اما این دلایل با دلایل واقعی تفاوت بسیاری دارد. درواقع علت احساسات بد و ناخوشایندی که تجربه می کنید با دلایلی که به ذهنتان می رسد بسیار متفاوت است. تنها راه اصولی برای خلاص شدن از این احساسات، پیدا کردن منشا اصلی آن است.

 

شناسایی منشاء اصلی برای مقابله با احساسات بد

وضعیت کنونی احساسات، هیجانات و حالات درونی شما حاصل تجربه هایی است که از ابتدای زندگی تا کنون داشته اید. دعوایی که دیروز با یکی از اعضای خانواده و یا دوست و همکار خود داشته اید و همچنین نمرات بدی که روز قبل گرفتید تنها بخشی از وضعیت کنونی احساسات شما را تشکیل می دهد.

وقایع و اتفاقات خوب اخیر نیز بخشی از وضعیت کنونی احساس شما را تشکیل می دهند، حتی اگر در این لحظه حال خوبی نداشته باشید. به عنوان مثال اگر امروز از طرف یکی ازآشناهایتان هدیه ای دریافت کرده اید این هم بخشی از وضعیت کنونی احساس تان می شود.

بطور کلی تمام اتفاقات خوب و بدی که اخیرا در زندگی شما رخ میدهد احساسات و روحیه کنونی شما را تعیین می کند. شما همواره میتوانید با تحت کنترل قرار دادن و مدیریت احساسات خود زندگی شاد تری داشته باشد. اگر در حال حاضر ده مورد باعث ناراحتی شما شده باشد و پنج مورد آن از کنترلتان خارج باشد، می توانید پنج مورد دیگر را کنترل کنید و در نتیجه قطعا روحیه تان بهتر خواهد شد.

 

چگونه بر این احساسات غلبه کنیم؟

اگر مثال ها و توضیحات بالا را درک کرده باشید احتمالا حدس زده اید که برای بهتر کردن روحیه تان باید مشکلاتی را رفع کنید که ممکن است ربطی به خلق و خوی بد شما در حال حاضر نداشته باشند.

به عنوان مثال شاید  در زندگی مشکلات بسیاری داشته باشید از جمله استرس مربوط به  شرایط کار، امتحان و یا رابطه ای که به تازگی به جدایی ختم شده است، در چنین شرایطی اگر سعی کنید کمی وزن خود را کم کنید روحیه تان قطعا بهتر خواهد شد حتی اگر برای حل مشکلات اصلی خود هیچ اقدامی نکرده باشید.

جمع شدن مشکلات کوچک بتدریج منجر به تخریب روحیه می شود. بسیاری از افراد معتقد هستند ابتدا باید مشکلات بزرگ خود را حل کنند، آنها عادت دارند که مشکلات کوچک را نادیده بگیرند در نتیجه این مشکلات روی هم انباشته می شوند و کم کم تاثیرشان را بر روی زندگی میگذارند.

این الگوی رفتاری باعث تخریب روحیه می شود زیرا هنگامی که مشکلات کوچک و ساده روی هم انباشته می شوند مشکلات بزرگ را تحت تاثیر قرار میدهند و بدتر می کنند. صفحه نمایش شکسته موبایلتان، دکمه خراب کیبورد، تعمیر ماشین تان و یا کارهای کوچکی که پشت گوش انداخته اید مشکلات کوچکی هستند که اگر به آن ها توجه نکنید حال شما را خراب تر می کنند. به طور خلاصه وقتی میتوانید مشکلات کوچک خود را به سادگی حل کنید پس این کار را انجام دهید تا تاثیرش را در بهتر شدن روحیه تان ببینید.

 

جمع شدن مشکلات بر روی هم به خلق و خوی شما آسیب می زند

شما همواره در حال دریافت اطلاعات از طریق حواس پنج گانه خود هستید. هر چه مشکلات حل نشده تان بیشتر باشد دریافت اطلاعاتی که آن ها را به یادتان بیاورند نیز بیشتر میشود و در نتیجه روحیه و اعصاب تان خراب تر خواهد شد.

به عنوان مثال ، اضافه وزن داشتن باعث می شود هر وقت خودتان را در آینه تماشا میکنید و یا بیش از حد غذا میل می کنید نسبت به ظاهرتان احساس بدی پیدا کنید. و یا هنگامی که مثلا ته جیب شلوارتان سوراخ است و آنرا ترمیم نمیکنید دائما و هر روز استرس اینکه چیزی را در جیبتان از دست دهید به خود القا میکنید.

اکنون تصور کنید ده مشکل حل نشده دارید. فکر می کنید چه اتفاقی برای روح و روان تان می افتد؟ مدام با چیزهایی رو به رو می شوید که مشکلات، ناراحتی و استرس را به شما یادآوری می کند و نتیجه ی آن احساسات بدی است که بیشتر اوقات تجربه خواهید کرد.

 

زبان بدن نیز بر روحیه تاثیر می گذارد

اگر به حالات بدنتان توجه کنید هر وقت احساس ناراحتی می کنید کمرتان صاف می شود اما اگر احساس نا امیدی کنید کمرتان دیگر صاف نخواهد بود و تا حدودی خمیده میشوید.

حالت بدن نیز میتواند بر خلق و خو و احساسات تاثیر مستقیم بگذارد. همانطور که احساسات بر حالت بدن تاثیر می گذارد، حالت بدن نیز بر احساسات تاثیر می گذارد. کافیست تنها چند لحظه با کمر صاف بنشینید، متوجه بهتر شدن روحیه تان خواهید شد.

 

افتادن در دام افکار منفی

به محض آنکه احساس ناراحتی کنیم خود به خود چرخه ی افکار منفی به حرکت در می آید. همه چیز را به شکل غلط برداشت می کنیم، انتظار می کشیم مشکلات بیشتری پیش بیاید و درنتیجه روحیه مان بد و بدتر می شود. کوچکترین اتفاق ممکن است فاجعه به نظر آید؛ پاره شدن بند کفش تان یک دردسر و پیدا کردن جفت دیگر کفش تان دردسری بزرگتر خواهد بود.

برای رهایی از این مشکل باید چرخه ی افکار منفی را متوقف کنید. از فکر کردن به مشکلات جدید دست بردارید و به این فکر کنید که چگونه مشکلات فعلی را حل کنید. اجازه ندهید افکار و خیالات بد شما را فلج کنند؛ در عوض بر آن ها مسلط شوید و اجازه ندهید کنترل زندگی تان را در دست بگیرند.

 

برای پایان دادن به احساسات بد دشمن خود را بشناسید

شناسایی علت ها و دلایلی که در پس احساسات بد و ناخوشایند تان است می تواند به اندازه ی حل مشکلات کوچک موثر باشد زیرا همین ندانستن دلیل و علت احساسات  بد، خلق و خوی شما را بدتر می کند. به عنوان مثال سعی کنید تا جای ممکن از ملاقات افرادی که احساسات بد و انرژی منفی به شما منتقل میکنند دوری کنید و یا به مکان هایی که احساسات منفی در شما ایجاد میکند نروید.

بطور خلاصه اگر بخواهم چکیده این مطلب را بیان کنم باید بگویم؛ برای پایان دادن به احساسات بد باید مشکلات خود را مجزا کرده و شروع کنید آن ها را یکی پس از دیگری حل کنید. چرخه ی افکار منفی را بشکنید تا بتوانید احساسات بد خود را کاهش دهید.

 

نوشته ی سامان گرانمهر – محقق و پژوهشگر.

 

مطالب موجود در سایت نوین روان کاملا اختصاصی بوده و در هیچ وب سایت فارسی زبان دیگری وجود ندارد؛ مگر آنکه از سایت نوین روان کپی شده باشند. آخرین و جدید ترین مطالب روانشناسی را می توانید در صفحه مطالب مشاهده کنید. همه مطالب این سایت بر اساس تحقیقات و پژوهش های نویسنده و مترجم سایت صورت گرفته و کاملا در زندگی شما اثربخش خواهد بود. کتاب چگونه کسی را عاشق خود کنیم توسط سامان گرانمهر در سایت نوین روان منتشر شده است. این کتاب به شما کمک می کند دیگران را شدیدا به خود علاقمند و وابسته کنید.

برای اطلاع از آخرین مطالب آموزشی و تست های روانشناسی اختصاصی سایت نوین روان در کانال تلگرام ما عضو شوید:   عضویت